18:00

Ås IF

Referat: Brunflo FK - Ås IF

Hemmamatch igen mellan två regnområden och således match i solsken.
Vi drog många lärdomar från helgens match i RF15 som vi noga pratade igenom före match i hur vår plan för matchen skulle se ut.

Därav en stor besvikelse när vi går in och levererar vår i särklass historiskt sämsta halvlek. Vi slår inte många passningar rätt, vi tar inte en löpning, kliver inte in i en enda situation och springer mest omkring och hoppas att någon annan ska göra jobbet.
Som ett mirakel står det ändå 2-2 i halvtid, för det var vi absolut inte förtjänta av. En total bedrövelse i 45 minuter laget igenom.

Därav enbart möjlighet att göra bättre i andra och vi var nog alla överens om att vi kan och måste kliva in och göra bättre. Tyvärr sitter pausmössan kvar neddragen över ögonen och Ås tar ledningen i första anfallet utan att egentligen hindras alls i banan. Vi gula är alltjämt nere i skorna och gör det inte på något sätt svårt för våra motståndare att anfalla. Vi är för sena in i situationerna, låter våra motståndare vända upp med boll och sedan tror vi på något bekvämt sätt att någon annan ska ta löpningen och hinna ikapp.

Vi vaknar något så när till med halvtimmen kvar och börjar anfalla mer organiserat och lyckas också få in en kvitteringsboll efter lite mer krigande.
Dock visar sig det som är genomgående idag att vi har oförmågan att försvara oss - gång på gång går vi bort oss och de behöver bara slå en enkel passning och vips är de fria och vi hamnar följdaktligen i underläge igen.
Med 20 minuter kvar kliver vi över på 4-3-3 och får direkt utdelning två gånger om och vi är på något märkligt sätt - efter 70 minuter av lika eller underläge - i ledningen.
Vi klarar åter igen inte av att hålla stången utan bjuder in dem igen och matchen utjämnad med 7 minuter kvar.
Vi får med 4 minuter kvar en hörna som upprepas och efter lite vilja framför mål lyckas vi trycka in ledningsmålet. Glädjen total och med dryga två minuter kvar skulle vi väl ändå kunna reda ut det, eller..?
Ås får i sista matchminutenen frispark som vi inte är vaken i markeringen på och de får ohotade nicka in kvitteringsmålet.

Sjukt surt att tappa en ledning med 2 minuter kvar även om vår insats idag knappt var värd ett oavgjort. Vi kan inte vara nöjda med dagens insats i en match som vi egentligen inte tappar sista tio utan framförallt i första, där vi uppträder sömnigt, avslaget och lojt. Då tar man inte 3 poäng heller.